RuneAudio+R e6

Raspberry Pi related support

Re: RuneAudio+R e6

Postby chasolla » 10 Sep 2021, 13:38

Please accept my apologies.
I am on https://github.com/rern/rAudio-1

No neither the dice or the crossed arrows are highlighted. I think that the crossed arrows only shuffle once anyway.
As I said it happened after the last update.

I've tried lots of reboots but it doesn't change.

Is there a restore factory settings button anywhere?

The only way that I can cope at the moment is where it deletes a track from the playlist after it has played.
Otherwise it would just keep playing tracks from the current playlist endlessly.

I think that I'll try a fresh install and hope that it doesn't happen again.

Thank you for all your great work.

Chas
chasolla
 
Posts: 5
Joined: 04 Dec 2020, 14:56

Re: RuneAudio+R e6

Postby The Shocker » 11 Sep 2021, 18:17

rAudio 1 • 202109032

How do I get the VU meter to move?

I added the VU meter to my Now Playing screen. but he arrow just sits all the way to the left and never moves.
The Shocker
 
Posts: 7
Joined: 09 Oct 2020, 03:49

Re: RuneAudio+R e6

Postby philauss » 31 Oct 2021, 15:20

Hello,
I am almost done with the installation of RuneAudio Re6, I can access to the interface using LAN connection (not wifi), but I have an issue when I click on system, i get this message:
Errors: Unexpected token ] in JSON at position 1259
{ "page" : "system" , "cpuload" : "0.21 0.08 0.02" , "cputemp" : 56.0 , "startup" : "4s (kernel) + 12s (userspace) " , "throttled" : "0x0" , "time" : "14:09:16 2021-10-31" , "timezone" : "UTC" , "uptime" : "8m" , "uptimesince" : "2021-10-31 14:01" , "audioaplayname" : "" , "audiooutput" : "" , "bluetooth" : false, "bluetoothconf" : [ true, false ] , "firmware" : "20211004-1" , "hostapd" : false, "hostname" : "rAudio" , "kernel" : "5.10.74-1-raspberrypi4-ARCH aarch64" , "lcd" : false, "lcdchar" : false , "lcdcharaddr" : "0x27 0x3F" , "lcdcharconf" : [ 20,"A00","i2c","0x27","PCF8574",15,18,16,21,22,23,24,false ] , "list" : [ {"icon":"microsd","mountpoint":"/","mounted":true,"source":"/dev/mmcblk0p2","size":"3.0GB/30GB"} ] , "lcdmodel" : "tft35a" , "mpdoled" : false , "mpdoledconf" : 6 , "online" : true , "ntp" : "pool.ntp.org" , "powerbutton" : false, "powerbuttonconf" : [ 5,40,5 ] , "relays" : false , "rpimodel" : "Raspberry Pi 4 Model B Rev 1.1" , "soc" : "BCM2711" , "soccpu" : "4" , "socram" : "3.7GiB" , "socspeed" : "1500" , "soundprofile" : false , "soundprofileconf" : [ 18000000 ,60 ,1500 ,1000 ] , "version" : "1" , "versionui" : 20211020 , "vuled" : false , "vuledconf" : [ 14,15,18,23,24,25,8 ] , "wlan" : true , "wlanconf" : [ "NO" , ▮] , "wlanconnected" : false}

And make impossible to setup wifi, UPnP etc. I am stuck here.
Any idea?
thank you very much

Philippe
philauss
 
Posts: 4
Joined: 01 Dec 2019, 10:58

Re: RuneAudio+R e6

Postby Ears of Tin » 04 Nov 2021, 00:16

Ears of Tin
 
Posts: 68
Joined: 17 Dec 2018, 00:42

Re: RuneAudio+R e6

Postby philauss » 04 Nov 2021, 17:16

Ears of Tin wrote:Use this:

https://github.com/rern/rAudio-1

Thank you very much, it might help ;)
Super, now I have access to system and can do any modification I want. I can connect the device to the wifi, play webradio it is fine. I try to activate UPnP to connect BubbleUpnp to the device but it does not work. I get this message:
upmpdcli 1.5.12-1
● upmpdcli.service - UPnP Renderer front-end to MPD
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/upmpdcli.service; enabled; vendor preset: disabled)
Drop-In: /etc/systemd/system/upmpdcli.service.d
└─override.conf
Active: activating (auto-restart) (Result: exit-code) since Sat 2021-11-06 14:44:21 CET; 37s ago
Process: 14882 ExecStart=/usr/bin/taskset -c 3 /usr/bin/upmpdcli -c /etc/upmpdcli.conf (code=exited, status=1/FAILURE)
Main PID: 14882 (code=exited, status=1/FAILURE)
CPU: 34ms

Thank you
Sorry again ;-)
Philippe
philauss
 
Posts: 4
Joined: 01 Dec 2019, 10:58

Re: RuneAudio+R e6

Postby philauss » 06 Nov 2021, 14:50

Super, now I have access to system and can do any modification I want. I can connect the device to the wifi, play webradio it is fine. I try to activate UPnP to connect BubbleUpnp to the device but it does not work. I get this message:
upmpdcli 1.5.12-1
Code: Select all
● upmpdcli.service - UPnP Renderer front-end to MPD
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/upmpdcli.service; enabled; vendor preset: disabled)
Drop-In: /etc/systemd/system/upmpdcli.service.d
└─override.conf
Active: activating (auto-restart) (Result: exit-code) since Sat 2021-11-06 14:44:21 CET; 37s ago
Process: 14882 ExecStart=/usr/bin/taskset -c 3 /usr/bin/upmpdcli -c /etc/upmpdcli.conf (code=exited, status=1/FAILURE)
Main PID: 14882 (code=exited, status=1/FAILURE)
CPU: 34ms


I forgot to mention that I want to use BubbleUPnP for Android with my tidal account and use RuneAudio as a DLNA render device.


thank you very much,
philauss
 
Posts: 4
Joined: 01 Dec 2019, 10:58

Re: RuneAudio+R e6

Postby alphab0t » 12 Nov 2021, 06:41

hello. have been running this version on my pi4 with official touchscreen daily for several months.

Today the comcast internet was down, but to be clear my local network was fully functional. It should have had zero trouble connecting to that.

For some reason the Rune install hung on boot and would not finish. I eventually had to power it down but I tried it several times and found the same result. I almost thought I had to reinstall but decided to wait and see.

Few hours later and comcast is back, the Rune Pi4 booted up properly.

What is this reliance on the internet? If that's not it, what else causes this behavior?
alphab0t
 
Posts: 2
Joined: 19 May 2021, 03:11
Location: West Coast USA

Re: RuneAudio+R e6

Postby Beelzebassie » 16 Nov 2021, 11:34

A small bug: when setting the replay-modus to 'all', refreshing the page (F5 - Firefox) will show the 'shuffle' and replay 'single' icons. The player will continue to replay all continuously nonetheless.

And since a few iterations back, online cover art is no longer loaded - also shown in attached pictures. Can someone confirm this?
Attachments
Screenshot 2021-11-16 rAudio.png
Screenshot 2021-11-16 rAudio.png (252.99 KiB) Viewed 175 times
Raspberry Pi 3B (rev. 1.2) | Allo DigiOne | RME ADI-2 DAC FS
Beelzebassie
 
Posts: 63
Joined: 09 Nov 2014, 12:16

Re: RuneAudio+R e6

Postby psykoknarf » 26 Nov 2021, 16:55

hi all.

excuse my possible stupid question, but... where is the iso file for this version of RuneAudio? looking for it everywhere but impossible to find

Thanks a lot in advance
psykoknarf
 
Posts: 10
Joined: 10 Feb 2018, 02:04

Re: RuneAudio+R e6

Postby rastus » 27 Nov 2021, 04:51

User avatar
rastus
 
Posts: 353
Joined: 21 Aug 2015, 10:29

support RuneAudio Donate with PayPal

PreviousNext

Return to Raspberry Pi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests