RuneAudio+R e3

Raspberry Pi related support

Re: RuneAudio+R e3

Postby klassikmann » 26 May 2020, 08:47

rern wrote:
klassikmann wrote:Issue in RuneAudio+R e3 20200522 
I'm using the "Small cover art" setting. My folder.jpg files are mostly 600x600 at 96 dpi. But some of them are smaller and not quadratic, e.g. 500x450. Such an album selected by "browse by coverart" of in the library view is missing the description (album title, artist, genre, ...). Instead three tiny dots are presented.

Please post a screenshot of the issue.

First screenshot (size of folder.jpg: 500x445: description is missing, three tiny dots)
https://www.magentacloud.de/lnk/VWhpqBb6

Second screenshot (size of folder.jpg: 500x500: o.k.)
https://www.magentacloud.de/lnk/sZBJqnHw

klassikmann
RPI 3B + HifiBerry Digi+ Pro + RuneAudio+R e4
klassikmann
 
Posts: 132
Joined: 27 Apr 2016, 18:36

Re: RuneAudio+R e3

Postby PierreG64 » 26 May 2020, 20:58

Thank you Rern for this version of runeaudio. Installed on my rpi 3b +, it is very responsive. Superb visually in addition to the audio quality. You improved this superb distribution. What a pleasure to use it! Each version is more and more accomplished. currently perfect for my use.
PierreG64
 
Posts: 25
Joined: 11 Jun 2015, 20:46

Re: RuneAudio+R e3

Postby jlynton » 26 May 2020, 21:55

rern wrote:
jlynton wrote:... Is there a way that I can use a USB Wifi dongle instead of onboard? My LogiLink dongle, which has worked with 0.3, 0.4, and 0.5, cannot be seen by RuneAudio+R e3.

Please post results of these:
Code: Select all
pacman -Sy usbutils

# results to post
lsusb
ifconfig


rern


Thanks, here are the results:
Code: Select all
lsusb
Bus 001 Device 004: ID 148f:5370 Ralink Technology, Corp. RT5370 Wireless Adapter
Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Microchip Technology, Inc. (formerly SMSC) SMSC9512/9514 Fast Ethernet Adapter
Bus 001 Device 002: ID 0424:9514 Microchip Technology, Inc. (formerly SMSC) SMC9514 Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub


Code: Select all
ifconfig
eth0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 10.24.57.80  netmask 255.255.255.0  broadcast 10.24.57.255
        inet6 fdd7:6857:1521::eac  prefixlen 128  scopeid 0x0<global>
        inet6 fe80::ba27:ebff:fe67:615e  prefixlen 64  scopeid 0x20<link>
        inet6 fdd7:6857:1521:0:ba27:ebff:fe67:615e  prefixlen 64  scopeid 0x0<global>
        ether b8:27:eb:67:61:5e  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 834  bytes 85898 (83.8 KiB)
        RX errors 0  dropped 1  overruns 0  frame 0
        TX packets 895  bytes 744252 (726.8 KiB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING>  mtu 65536
        inet 127.0.0.1  netmask 255.0.0.0
        inet6 ::1  prefixlen 128  scopeid 0x10<host>
        loop  txqueuelen 1000  (Local Loopback)
        RX packets 372  bytes 41925 (40.9 KiB)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 372  bytes 41925 (40.9 KiB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

wlan0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 10.24.57.27  netmask 255.255.255.0  broadcast 10.24.57.255
        inet6 fdd7:6857:1521:0:ba27:ebff:fe32:340b  prefixlen 64  scopeid 0x0<global>
        inet6 fe80::ba27:ebff:fe32:340b  prefixlen 64  scopeid 0x20<link>
        ether b8:27:eb:32:34:0b  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 5491  bytes 7922305 (7.5 MiB)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 3270  bytes 291820 (284.9 KiB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0
jlynton
 
Posts: 49
Joined: 20 May 2016, 12:53

Re: RuneAudio+R e3

Postby sharky » 28 May 2020, 20:25

Hi,

It's gret job thanks!

But i search a solution for pair bluetooth speaker.

I have try this version because I saw the bluetooth was available. But,I believe, If I understood correctly, is for pair with a mobile or other system.
Not for paire with a speaker.

It seems to me that there is a lot of demand in this sene on the forum.

I really like your interface.
Thanks
sharky
 
Posts: 2
Joined: 28 May 2020, 20:17

Re: RuneAudio+R e3

Postby sharky » 28 May 2020, 21:25

Hi,

I have pair my speaket with cli
https://wiki.archlinux.org/index.php/Bluetooth_headset

I not see this output in MPD.

Thnaks
sharky
 
Posts: 2
Joined: 28 May 2020, 20:17

Re: RuneAudio+R e3

Postby klassikmann » 29 May 2020, 13:09

Issue in RuneAudio+R e3 20200527 

The "ghost coverart problem" (https://www.runeaudio.com/forum/post29321.html#p29321) is still present or back again (regression?). Today I had a double-blank (0x2020) in the album title tag (one of the scenarios described in the link).

klassikmann
RPI 3B + HifiBerry Digi+ Pro + RuneAudio+R e4
klassikmann
 
Posts: 132
Joined: 27 Apr 2016, 18:36

Re: RuneAudio+R e3

Postby bnilsson » 31 May 2020, 21:23

Hi,
I just tried the new RP4-e3 issue, (2020 May 27) to test the new Spotify Connect.
This is working fine, thanks for that.

However, as I am using a USB DAC, I usually disable on-board audio devices to free resources, (with this I mean HDMI and headphone jack) but this is not possible since they are reported "being in use".
Previously I could disable the on-board devices as soon as my DAC was connected and working.

Is the USB DAC now regarded as "on-board"?
Or is this a bug?

BN

Edit:
Just noticed that System says Output device = "on-board 3.5 mm plug", but I am using and playing on my DAC!
MPD shows the correct device, and uses the correct device, I get music thru my DAC.
And if I in MPD select on-board Headphone, System says "on-board - Headphone", not "3.5 mm plug" anymore.
After selecting DAC in MPD again, System still says "On-board - Headphone".
Everything WORKS fine, but this simply looks very strange.
And consequently, on-board audio cannot be turned off.

I am using a Raspberry Pi 4 Model B Rev 1.1.
Last edited by bnilsson on 01 Jun 2020, 15:50, edited 1 time in total.
bnilsson
 
Posts: 51
Joined: 06 Jun 2016, 11:22

Re: RuneAudio+R e3

Postby eggshell » 01 Jun 2020, 05:24

Hi rern,

Fabulous job, thank you.

Feature request: This is a bit hard to explain, but I think it would be really cool.

Not sure if it is even possible, but would be great to have the volume "dial" adjust volume smoothly from whatever it is at to the new position instead of the volume jumping to the new setting. As an example, if the volume is set at 20, and I touch the top of the arc for 50, it would smoothly adjust the volume to the new position. The graphics do a smooth transition, but the volume jumps.

Anyway, not a big deal, just thought it would refine things even more.

Thanks again.

Andreas
eggshell
 
Posts: 13
Joined: 23 Jan 2020, 03:45

Re: RuneAudio+R e3

Postby rern » 01 Jun 2020, 14:59

eggshell wrote:...
Feature request: This is a bit hard to explain, but I think it would be really cool.

Not sure if it is even possible, but would be great to have the volume "dial" adjust volume smoothly from whatever it is at to the new position instead of the volume jumping to the new setting. As an example, if the volume is set at 20, and I touch the top of the arc for 50, it would smoothly adjust the volume to the new position. The graphics do a smooth transition, but the volume jumps.
...

Good idea.
Consider it done.

rern
Raspberry Pi 3B > SMSL M8 DAC
Raspberry Pi Zero W
Raspberry Pi 4B
GitHub
User avatar
rern
 
Posts: 585
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: RuneAudio+R e3

Postby cycl157 » 02 Jun 2020, 02:45

First -- absolutely loving all of the changes -- I use RuneAudio to feed my in house audio and would be lost without it!

Second -- I use the web UI and know that there have bene issues with the artwork showing up in the past and for the most part I think things work much much better. I have lots of misc songs that have artwork in the id3 tag and not as an external file and sometimes I end up with the default cover instead of the actual one from the song. I have tried to figure out what is going on but not seeing failed requests for the cover art and if I refresh the page it successfully loads it. I took screenshots of developer tools open when I found it happen and then after the refresh -- hoping that something in there might spur an idea...

missing coverart:
https://i.imgur.com/8WgBEmZ.png

after refresh:
https://i.imgur.com/gaAAKEQ.png

I am somewhat wonder if this happens when the page is not in focus and in come back to it and maybe that triggers a load of the default cover art...willing to do whatever to help figure it out if it's not obvious or known from the screenshots.

I am running 202020527.

Many thanks for a great project!

Cort
cycl157
 
Posts: 6
Joined: 02 Jun 2020, 02:37

support RuneAudio Donate with PayPal

PreviousNext

Return to Raspberry Pi

Who is online

Users browsing this forum: cmh714 and 10 guests