Rune 0.5 Pi 3B+ First run issues... noob here

Raspberry Pi related support

Rune 0.5 Pi 3B+ First run issues... noob here

Postby leardo » 08 Jul 2019, 04:52

Hello all,

Wondering if i could get some help installing the latest so it will work with the 3B+ model.

I get the following messages and Rune never starts.

I've attached an image of the screen. Any help is appreciated!!

Mike
leardo
 
Posts: 5
Joined: 08 Jul 2019, 03:44

Re: Rune 0.5 Pi 3B+ First run issues... noob here

Postby leardo » 08 Jul 2019, 04:56

leardo
 
Posts: 5
Joined: 08 Jul 2019, 03:44

Re: Rune 0.5 Pi 3B+ First run issues... noob here

Postby janui » 08 Jul 2019, 06:10

Hi leardo,
See this post: post27874.html?hilit=headless#p27874
janui
User avatar
janui
 
Posts: 674
Joined: 20 Dec 2014, 12:55
Location: Ollanda

Re: Rune 0.5 Pi 3B+ First run issues... noob here

Postby leardo » 08 Jul 2019, 12:40

janui wrote:Hi leardo,
See this post: post27874.html?hilit=headless#p27874
janui


Thanks much! I was not getting any ethernet connectivity so I thought that the boot process had failed.

Looks like I need to get into the Ad-hoc Wifi to set it up from your post.

Is the standard DHCP on the ethernet connection disabled on the initial setup?

Thanks!
leardo
 
Posts: 5
Joined: 08 Jul 2019, 03:44

Re: Rune 0.5 Pi 3B+ First run issues... noob here

Postby janui » 08 Jul 2019, 15:40

Hi leardo,
leardo wrote:Is the standard DHCP on the ethernet connection disabled on the initial setup?
No, it is enabled and wired ethernet should come up automatically. Very occasionally the initial boot process stalls, then a manual power off/on may be required. The initial boot can take up to 3 minutes, subsequent boots should take less than 30 seconds.
Depending on your client, one of the following should connect: http://runeaudio.local, http://runeaudio or http://runeaudio. (this last one has a '.' as the last character).
If you still have problems check the checksum of the download file and if that is OK recreate the Micro-SD card.
janui
User avatar
janui
 
Posts: 674
Joined: 20 Dec 2014, 12:55
Location: Ollanda

Re: Rune 0.5 Pi 3B+ First run issues... noob here

Postby leardo » 08 Jul 2019, 15:47

janui wrote:Hi leardo,
leardo wrote:Is the standard DHCP on the ethernet connection disabled on the initial setup?
No, it is enabled and wired ethernet should come up automatically. Very occasionally the initial boot process stalls, then a manual power off/on may be required. The initial boot can take up to 3 minutes, subsequent boots should take less than 30 seconds.
Depending on your client, one of the following should connect: http://runeaudio.local, http://runeaudio or http://runeaudio. (this last one has a '.' as the last character).
If you still have problems check the checksum of the download file and if that is OK recreate the Micro-SD card.
janui


Thanks! Looks like some rebooting fixed it.

I am having some weird issues where I can not select the Spotify, Airplay, or DLNA options for sources and they are greeted out.

I wonder if something if incorrect in my configuration and setup of the Pi
leardo
 
Posts: 5
Joined: 08 Jul 2019, 03:44

support RuneAudio Donate with PayPal


Return to Raspberry Pi

Who is online

Users browsing this forum: cmh714 and 5 guests