RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

Raspberry Pi related support

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

Postby Airstone » 17 May 2017, 15:33

Hello! Is it possible to install 0.4 beta version above 0.3 beta without removal old one and with keeping previous settings? Thanks.
Airstone
 
Posts: 2
Joined: 28 Feb 2017, 22:12

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

Postby Ancipital » 17 May 2017, 18:48

Airstone wrote:Hello! Is it possible to install 0.4 beta version above 0.3 beta without removal old one and with keeping previous settings? Thanks.


See the answer on the first page of this thread:

runeaudio-0-4-beta-for-raspberry-pi2-3-t4434.html#p19971
Ancipital
 
Posts: 13
Joined: 01 Mar 2017, 15:16

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

Postby luamiennam » 19 May 2017, 04:43

Hello, I can't config ip for my usb wifi ( LAN & Wifi onboard on ).
Sorry, my english is not good.
luamiennam
 
Posts: 4
Joined: 24 Feb 2017, 02:51

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

Postby vbondarev » 19 May 2017, 11:42

Any news about read-only system?
vbondarev
 
Posts: 3
Joined: 01 Mar 2017, 09:00

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

Postby hondagx35 » 19 May 2017, 14:00

luamiennam wrote:Hello, I can't config ip for my usb wifi ( LAN & Wifi onboard on ).
Sorry, my english is not good.


Hi,

it is not possible to use more than one wifi at the moment, so you should disable the onboard wifi first.
http://www.runeaudio.com/forum/post20467.html

Frank
User avatar
hondagx35
Moderator
 
Posts: 2582
Joined: 11 Sep 2014, 22:06
Location: Germany

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

Postby luamiennam » 21 May 2017, 05:38

hondagx35 wrote:
luamiennam wrote:Hello, I can't config ip for my usb wifi ( LAN & Wifi onboard on ).
Sorry, my english is not good.


Hi,

it is not possible to use more than one wifi at the moment, so you should disable the onboard wifi first.
http://www.runeaudio.com/forum/post20467.html

Frank


Thanks :).
I have a question: when using AP (wifi on board), I must have to attach the cable to the LAN port?
luamiennam
 
Posts: 4
Joined: 24 Feb 2017, 02:51

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

Postby Kilgore » 21 May 2017, 10:08

This may be a dumb question, but...........

If I select an I2S kernel module (for example HiFiBerry Digi/Digi+), and then reboot, should it list in the MPD 'Audio Output Interface', even if the board (+Digi+ Pro) is faulty or disconnected?

I ask because it was all working OK until a day ago when I took my setup apart to implement some power supply changes. I powered up and now I have no output from the digi+. (I have USB output from the Pi and this works OK in my DAC, so the Pi is OK)

I have downloaded the latest rune 0.4 beta image from Franks Google Drive today and reloaded my SD card, but although I have tried selecting the Digi in the I2s Settings, it doesn't list in MPD output interface dropdown. it is not clear to me if perhaps I have busted my digi+ so it does not list.....or if there is some setting I am missing.
[Rune 0.4 Beta / Rasbperry Pi 3 / Pi 7" touch screen / HiFi Digi+ Pro / Coax / Schiit Bifrost MB]
User avatar
Kilgore
 
Posts: 60
Joined: 05 Mar 2014, 06:05
Location: Melbourne

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

Postby hondagx35 » 21 May 2017, 11:08

Hi Kilgore,

If I select an I2S kernel module (for example HiFiBerry Digi/Digi+), and then reboot, should it list in the MPD 'Audio Output Interface', even if the board (+Digi+ Pro) is faulty or disconnected?

This depends on the selected driver!
The HifiBerry Digi/Digi+ needs to be attached and recognized by the driver to show up on the mpd outputs.

Frank
User avatar
hondagx35
Moderator
 
Posts: 2582
Joined: 11 Sep 2014, 22:06
Location: Germany

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

Postby Ancipital » 21 May 2017, 11:08

Do you see the Digi if you ssh in and type:

Code: Select all
aplay -l


If the module is loaded and the hardware working, it will show up there- if it doesn't, then that's where to start looking. If you can't see the module loaded when you type:

Code: Select all
lsmod | grep hifiberry


..that might be relevant too.

Edit:

Ninja-ed by frank :P
Last edited by Ancipital on 21 May 2017, 13:41, edited 2 times in total.
Ancipital
 
Posts: 13
Joined: 01 Mar 2017, 15:16

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

Postby hondagx35 » 21 May 2017, 11:13

luamiennam wrote:I have a question: when using AP (wifi on board), I must have to attach the cable to the LAN port?


No, it isn't!

But if you like to play music from network storage you need a separate network connection (ethernet).

You can use wlan0 and wlan1 together, but it can not be configured from Rune UI.
Manual configuration shouldn't be hard,

Frank
User avatar
hondagx35
Moderator
 
Posts: 2582
Joined: 11 Sep 2014, 22:06
Location: Germany

support RuneAudio Donate with PayPal

PreviousNext

Return to Raspberry Pi

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 0 guests