No sound on RPi3B after restart

Raspberry Pi related support

No sound on RPi3B after restart

Postby zaleks » 11 Jan 2020, 17:04

Hi,
I have RaspberryPi 3B and DAC (Topping D30) that I connected last night and all was working.
Next day, nothing have been touched, except I turn off all devices, I cant get sound on speakers.
I have tested on PC and DAC, amplifier and speakers are working fine.
Player on Rune is working and it see all network and local storage, just dont have sound.
Any idea ?
------------------------------
And today is working again ! wtf ?
zaleks
 
Posts: 1
Joined: 11 Jan 2020, 16:36

Re: No sound on RPi3B after restart

Postby eea123 » 12 Jan 2020, 11:49

I believe that you can run into issues with the software / PI if you don't shutdown via the PI's command. I just leave mine on all of the time, but you should be able to search the forum for a hardware type relay switch that properly shuts down everything if that's something you want to do.

I have a generic I^2S DAC card and I fought getting it going initially. Try to reselect the "audio output interface" thru the "MPD" menu. Even though it says it switches on the fly, I think I had to reboot mine? I know that I could only get headphone output until I changed it and it took.
eea123
 
Posts: 94
Joined: 23 Dec 2017, 19:19

Re: No sound on RPi3B after restart

Postby cmh714 » 12 Jan 2020, 16:53

maybe also try and run alsamixer from the command line
cmh714
 
Posts: 394
Joined: 04 May 2014, 03:06

support RuneAudio Donate with PayPal


Return to Raspberry Pi

Who is online

Users browsing this forum: cmh714 and 9 guests