wireless does not connect to network after reboot

Raspberry Pi related support

wireless does not connect to network after reboot

Postby tsawyer » 29 Mar 2021, 04:19

running

raudio 1 • 20210328
5.10.20-1-arch armv7l
raspberry pi 3 model b rev 1.2

I had to rebuild a box and this was working fine before I $%%^&^#$*'d up the config. I have set up things, wireless network set to on, connected and reboot. at that point I see the wireless on in system but does not connect. I have to manually keep connecting which means I need to have it on a wired network. is something going on that needs to be changed so the box connects to the network at boot?
tsawyer
 
Posts: 74
Joined: 05 Jul 2017, 03:02

Re: wireless does not connect to network after reboot

Postby rern » 30 Mar 2021, 11:11

Image files just have been updated. Try a new one.

rern
rAudio @ https://github.com/rern/rAudio-1
Raspberry Pi 4B
Raspberry Pi 3B > SMSL M8 DAC
Raspberry Pi Zero W
User avatar
rern
 
Posts: 715
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: wireless does not connect to network after reboot

Postby jaygothard » 31 Mar 2021, 07:32

Having huge WIFI issues in 20210330.
Started with a clean install and the hotspot was not present.
Connected via a wired connection and discovered that WiFi is not even active at all.
Activated WiFi and was able to connect to the WiFi IP address.
Restarted and the WiFi had turned itself off.
Switched to an SD card that still has 20210328 and WiFi is working again.

Going to stick with 20210328 for now.

Not sure if this is related, but the config.txt file in 20210330 now contains gobbledygook:

"t@3/__overlay__/can0_osc  " /fragment@4/__overlay__/mcp2515@0  __fixups__  *  /fragment@0:target:0 /fragment@4:target:0   /fragment@1:target:0"

20210328 look more like this:

"gpu_mem=32
initramfs initramfs-linux.img followkernel
max_usb_current=1
disable_splash=1
disable_overscan=1
dtparam=audio=off
dtparam=i2s=on
dtoverlay=allo-digione
dtparam=krnbt=on"
jaygothard
 
Posts: 27
Joined: 06 May 2020, 19:19

Re: wireless does not connect to network after reboot

Postby rern » 31 Mar 2021, 11:34

Just has it fixed and uploaded.
Rebooted multiple times with Wi-Fi successfully connected.
Download and try again.

rern
rAudio @ https://github.com/rern/rAudio-1
Raspberry Pi 4B
Raspberry Pi 3B > SMSL M8 DAC
Raspberry Pi Zero W
User avatar
rern
 
Posts: 715
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: wireless does not connect to network after reboot

Postby jaygothard » 31 Mar 2021, 14:43

You're a rockstar.

Thanks!
jaygothard
 
Posts: 27
Joined: 06 May 2020, 19:19

Re: wireless does not connect to network after reboot

Postby jaygothard » 03 Apr 2021, 15:57

Nope. As of 20210403 the WiFi is still broken.

Connecting to the hotspot gives me an autoconfig(169) IP address.

Tried to set up using a wired connected, but the WiFi still commits suicide after a reboot.

Bummer.
jaygothard
 
Posts: 27
Joined: 06 May 2020, 19:19

Re: wireless does not connect to network after reboot

Postby Ears of Tin » 03 Apr 2021, 19:10

jaygothard wrote:Nope. As of 20210403 the WiFi is still broken.

Connecting to the hotspot gives me an autoconfig(169) IP address.

Tried to set up using a wired connected, but the WiFi still commits suicide after a reboot.

Bummer.


I re-imaged and updated to 20210403 today and I'm not having this problem. I followed my usual practice of adding a WiFi file with my router settings to the boot directory.
Ears of Tin
 
Posts: 68
Joined: 17 Dec 2018, 00:42

Re: wireless does not connect to network after reboot

Postby jaygothard » 03 Apr 2021, 23:15

I followed the previously working process of connecting to the hotspot to set up a connection to my network.
jaygothard
 
Posts: 27
Joined: 06 May 2020, 19:19

Re: wireless does not connect to network after reboot

Postby Ears of Tin » 04 Apr 2021, 04:04

The raudio hotspot shows up on my devices but I can't connect after I select it. Times out on me.
Ears of Tin
 
Posts: 68
Joined: 17 Dec 2018, 00:42

Re: wireless does not connect to network after reboot

Postby johnsch158 » 09 Aug 2021, 20:13

I am having the same issue with my pi4, but I cannot connect to my network at all. I have installed the latest image - 20210716 multiple times and copied a new wifi file into the boot directory, but I cannot connect to my pi4 running rune audio. I have tried every combination I can think of, reinstalled multiple times, and tried both dynamic and static IP addresses. The first time I installed raudio, it worked fine, but when I tried it on a different SD card and then again on my original SD card, I couldn't get it to work. Any ideas on what I can try next? It looks like there are some updated versions of some of the files on github, but I can't find instructions on how to install an updated version of the files for raudio. Thanks for your help.
johnsch158
 
Posts: 2
Joined: 09 Aug 2021, 19:55

support RuneAudio Donate with PayPal

Next

Return to Raspberry Pi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests