RuneAudio+R e4

Raspberry Pi related support

Re: RuneAudio+R e4

Postby rern » 26 Jun 2020, 18:42

ceejayemm wrote:It appears that my Re4 installation is trying to resolve network addresses using a DNS server at 192.168.86.1 but in fact my DNS server is actually at 192.168.86.10. How can I correct the DNS Server settings to point to the correct DNS server.

Local domain names

rern
Raspberry Pi 3B > SMSL M8 DAC
Raspberry Pi Zero W
Raspberry Pi 4B
GitHub
User avatar
rern
 
Posts: 585
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: RuneAudio+R e4

Postby cycl157 » 27 Jun 2020, 02:55

rern wrote:1. From existing
- Backup the profile file from /etc/netctl .
- Rename it to wifi then copy it to BOOT before power on.


Thank you!!! that was so easy!
cycl157
 
Posts: 6
Joined: 02 Jun 2020, 02:37

Re: RuneAudio+R e4

Postby dror » 28 Jun 2020, 11:15

In this version also I have the lack of AP mode issue.

Connecting through LAN with WiFi dongle - no AP mode option. Noticed that if I press the WIFI icon (searching for available networks) and then click the X the AP mode toggle button appears for a split second and then disappears ..

The device is RPI 2 and the wifi dongle is the official Rpi dongle. AP mode works for me on Rune 0.5 and olders.

Thank you for any help
Dror
dror
 
Posts: 121
Joined: 03 Dec 2015, 10:14

Re: RuneAudio+R e4

Postby rern » 28 Jun 2020, 11:28

dror wrote:In this version also I have the lack of AP mode issue.

Connecting through LAN with WiFi dongle - no AP mode option. Noticed that if I press the WIFI icon (searching for available networks) and then click the X the AP mode toggle button appears for a split second and then disappears ..

The device is RPI 2 and the wifi dongle is the official Rpi dongle. AP mode works for me on Rune 0.5 and olders.
...

Please post output of:
Code: Select all
ifconfig


rern
Raspberry Pi 3B > SMSL M8 DAC
Raspberry Pi Zero W
Raspberry Pi 4B
GitHub
User avatar
rern
 
Posts: 585
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: RuneAudio+R e4

Postby dror » 28 Jun 2020, 18:09

rern wrote:
dror wrote:In this version also I have the lack of AP mode issue.

Connecting through LAN with WiFi dongle - no AP mode option. Noticed that if I press the WIFI icon (searching for available networks) and then click the X the AP mode toggle button appears for a split second and then disappears ..

The device is RPI 2 and the wifi dongle is the official Rpi dongle. AP mode works for me on Rune 0.5 and olders.
...

Please post output of:
Code: Select all
ifconfig


rern


root@runeaudio+R e4:~ # ifconfig
eth0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500
inet 192.168.0.100 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.0.255
inet6 fe80::ba27:ebff:fef6:ee0b prefixlen 64 scopeid 0x20<link>
ether b8:27:eb:f6:ee:0b txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 99 bytes 10947 (10.6 KiB)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 115 bytes 18493 (18.0 KiB)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0

lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING> mtu 65536
inet 127.0.0.1 netmask 255.0.0.0
inet6 ::1 prefixlen 128 scopeid 0x10<host>
loop txqueuelen 1000 (Local Loopback)
RX packets 124 bytes 10746 (10.4 KiB)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 124 bytes 10746 (10.4 KiB)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0

wlan0: flags=4099<UP,BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500
ether 40:a5:ef:05:6c:df txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 0 bytes 0 (0.0 B)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 0 bytes 0 (0.0 B)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0
dror
 
Posts: 121
Joined: 03 Dec 2015, 10:14

Re: RuneAudio+R e4

Postby Garrido33 » 29 Jun 2020, 00:06

Hi Rern,

Nothing has changed in my RPI 7" touchscreen with this new upgrade : the Repeat, Shuffle, etc. buttons are not visible in the Playback screen, althoug they are checked in the configuration. In remote control mode, the Repeat button does not work (goes automaticaly to the next song in the playlist).

And, as said in a previous post, when I select "System" in the settings, RuneAudio blinks indefinitly. If I close the web browser and restart it, then RuneAudio returns to the playback mode (it has continued to run in the background).

Thank You for your work.
Garrido33
Garrido33
 
Posts: 15
Joined: 07 Mar 2019, 18:49

Re: RuneAudio+R e4

Postby vaughan » 29 Jun 2020, 20:12

Hi rern,
Thanks again for all your hard work. I have now installed e4 and I think it's great.

I have one question about adding an album to the playlist - I'm not sure whether it's working as designed or there's a problem. I have a directory containing all the tracks from two albums (CD1 and CD2). If I view, say, CD1 and click the button to add the whole album to the playlist the message says that it is adding CD1 to the playlist, but in fact it addss the contents of the whole directory (both CD1 and CD2) to the playlist. Is this what is intended, or not?

(I'm running the latest version of the software.)

Many thanks,
Vaughan
vaughan
 
Posts: 17
Joined: 02 May 2020, 16:26

Re: RuneAudio+R e4

Postby vaughan » 29 Jun 2020, 22:36

One other thing: on the announcement there is a reference to a simple HTTP Streamer - how is that invoked? I haven't been able to find it.

Many thanks,
Vaughan
vaughan
 
Posts: 17
Joined: 02 May 2020, 16:26

Re: RuneAudio+R e4

Postby rern » 30 Jun 2020, 02:28

[Fixed Issue] Audio glitches when refresh page

Those who experience audio glitches when refresh pages, open settings or switch app, please download the latest image files in the 1st post and reflash your SD card again.

Edited: As backup in System page didn't work when there're characters with diacritics in data files, backup by copying /srv/http/data directory manually (on Linux only). It can be used to restore as well.

rern
Last edited by rern on 01 Jul 2020, 04:18, edited 1 time in total.
Raspberry Pi 3B > SMSL M8 DAC
Raspberry Pi Zero W
Raspberry Pi 4B
GitHub
User avatar
rern
 
Posts: 585
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: RuneAudio+R e4

Postby klassikmann » 30 Jun 2020, 09:54

Issue in RuneAudio+R e4 20200628

I tried to install the new image file. Beforehand I wanted to backup my settings (System menu -> Backup/Restore Settings). But the resulting backup.xz was in fact a HTML:
Code: Select all
<html>
<head><title>404 Not Found</title></head>
<body>
<center><h1>404 Not Found</h1></center>
<hr><center>nginx/1.19.0</center>
</body>
</html>

I had to generate a manual backup.

klassikmann
RPI 3B + HifiBerry Digi+ Pro + RuneAudio+R e4
klassikmann
 
Posts: 132
Joined: 27 Apr 2016, 18:36

support RuneAudio Donate with PayPal

PreviousNext

Return to Raspberry Pi

Who is online

Users browsing this forum: cmh714 and 11 guests