Rune support for Digi+pro

Raspberry Pi related support

Re: Rune support for Digi+pro

Postby jmarcus » 14 Jan 2017, 18:34

I believe I have everything configured as suggested but my Digi+ Pro is not playing music [EDIT: I do not get a digital lock from the Digi+ Pro to my Schiit Bifrost 4490 DAC on Coax] (flashing red LED on RPi3 Board). Any suggestions on what I am missing would be appreciated. Please let me know if you need any other info. Thanks!

Info:

1) Digi + Pro works fine in Moode Audio
2) Using RPi3
3) Runeaudio version - release version: 0.4 (build: beta-20160313)
4) Linux version 4.4.36-1-ARCH (builduser@leming) (gcc version 6.2.1 20160830 (GCC) ) #1 SMP Fri Dec 2 19:23:34 MST 2016
5) Output from aplay -l:
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: sndrpihifiberry [snd_rpi_hifiberry_digi], device 0: HiFiBerry Digi+ Pro HiFi wm8804-spdif-0 []
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
6) boot/config.text section:
#dtparam=i2c_arm=on
#dtparam=i2c_vc=on
#dtparam=i2s=on
#dtparam=spi=on
#dtparam=act_led_trigger=mmc
#dtparam=audio=on
#dtparam=uart1=off
#dtoverlay=pi3-disable-bt-overlay

# Uncomment one of these lines to enable an audio interface
#dtoverlay=hifiberry-dac
#dtoverlay=hifiberry-dacplus
#dtoverlay=hifiberry-digi
#dtoverlay=hifiberry-amp
#dtoverlay=iqaudio-dac
#dtoverlay=iqaudio-dacplus
7) Screenshot (attached) of MPD Configuration > Audio Output page in UI
Attachments
debug.txt.zip
(16.08 KiB) Downloaded 168 times
Screen Shot 2017-01-14 at 12.30.57 PM.png
Screen Shot 2017-01-14 at 12.30.57 PM.png (31.64 KiB) Viewed 1486 times
jmarcus
 
Posts: 3
Joined: 25 May 2015, 13:56

Re: Rune support for Digi+pro

Postby hondagx35 » 14 Jan 2017, 23:16

Hi jmarcus,

from the Hifiberry FAQ:
Configure device tree overlay file

You don’t have to edit /etc/modules anymore, but need to load the correct device tree file. To do this, you must edit /boot/config.txt and add the following line
DAC for Raspberry Pi 1/DAC+ Light/DAC Zero/MiniAmp
    dtoverlay=hifiberry-dac
DAC+ standard/pro
    dtoverlay=hifiberry-dacplus
Digi/Digi+ all models
    dtoverlay=hifiberry-digi
Amp+
    dtoverlay=hifiberry-amp


Frank
User avatar
hondagx35
 
Posts: 3039
Joined: 11 Sep 2014, 22:06
Location: Germany

Re: Rune support for Digi+pro

Postby jmarcus » 17 Jan 2017, 00:04

Thanks for the prompt reply Frank. Actually the way I had it configured was correct. My issue was a weird HDD problem. It appeared to finish a Library Update and I could browse the drive but no streaming. After un-attaching and re-attaching the HDD after power recycle everything worked. Go figure!
jmarcus
 
Posts: 3
Joined: 25 May 2015, 13:56

Re: Rune support for Digi+pro

Postby foxwelljsly » 22 Mar 2019, 11:54

Hi all,

Just popped a brand new rune build into my 2b/digi+ pro box. The build works fine through the on board audio and a Dragonfly USB DAC, but the through the digi+ pro, nada. Same on a 3.

Has this not been fixed yet?

cheers
foxwelljsly
 
Posts: 2
Joined: 23 Dec 2018, 20:33

Re: Rune support for Digi+pro

Postby janui » 22 Mar 2019, 16:00

Hi foxwelljsly
foxwelljsly wrote:...Just popped a brand new rune build into my 2b/digi+ pro box. The build works fine through the on board audio and a Dragonfly USB DAC, but the through the digi+ pro, nada. Same on a 3. Has this not been fixed yet?..
Yes, it has been fixed. Which build are you using? Posting a little more information or your debug would really help.
janui
User avatar
janui
 
Posts: 682
Joined: 20 Dec 2014, 12:55
Location: Ollanda

Re: Rune support for Digi+pro

Postby foxwelljsly » 22 Mar 2019, 17:23

Before we get into uploading and analysing debug text, let's make sure I have the right build.

Build is RuneAudio_rpi2_rp3_0.4-beta_20160321_2GB which was the most recent build on this page: http://www.runeaudio.com/download/#raspberry-pi-3

I have a 2B 1.1, a 3B 1.2 and the Digi pro.

Ideally, I'd like to use the 3b and the digi+ pro and once the library's built, make a copy for use in the 2b.

Which build should I be using?

cheers
foxwelljsly
 
Posts: 2
Joined: 23 Dec 2018, 20:33

Re: Rune support for Digi+pro

Postby janui » 23 Mar 2019, 10:56

Hi foxwelljsly,
Try this build: runeaudio-0-5-beta-for-all-raspberry-pi-models-t6532.html#p25819
We have now had more than 5,000 downloads and no reported problems relating to any of the HiFiBerry products.
janui
User avatar
janui
 
Posts: 682
Joined: 20 Dec 2014, 12:55
Location: Ollanda

support RuneAudio Donate with PayPal

Previous

Return to Raspberry Pi

Who is online

Users browsing this forum: cmh714 and 13 guests