Audiophonics DAC Sabre ES9023 v3

Working DACs, USB dongles, ...

Audiophonics DAC Sabre ES9023 v3

Postby snake » 15 May 2016, 18:15

Hello,

I can't get this DAC to play anything. I have followed steps found on this forum and have enabled in /boot/config.txt

dtoverlay=hifiberry-dac

The only thing I can see as a problem is inside dmesg output after boot:
[ 7.518507] snd-hifiberry-dac sound: ASoC: CPU DAI (null) not registered
[ 7.518535] snd-hifiberry-dac sound: snd_soc_register_card() failed: -517
[ 7.521017] snd-hifiberry-dac sound: ASoC: CODEC DAI pcm5102a-hifi not registered
[ 7.521049] snd-hifiberry-dac sound: snd_soc_register_card() failed: -517
[ 7.527096] snd-hifiberry-dac sound: pcm5102a-hifi <-> 3f203000.i2s mapping ok

Not sure how important this is.
Can anyone help out ?
Thanks
snake
 
Posts: 7
Joined: 15 May 2016, 17:55

Re: Audiophonics DAC Sabre ES9023 v3

Postby hondagx35 » 15 May 2016, 21:51

Hi snake,

after enabling the DAC in /boot/config.txt you have also to select it as output device (MENU->MPD).

Please post your complete debug info.

Frank
User avatar
hondagx35
 
Posts: 3034
Joined: 11 Sep 2014, 22:06
Location: Germany

Re: Audiophonics DAC Sabre ES9023 v3

Postby snake » 16 May 2016, 07:39

Hello Frank,

Yes, I have changed mpd output device.
Here is debug info from the system.
http://pastebin.com/yYc8p27J

Thanks
snake
 
Posts: 7
Joined: 15 May 2016, 17:55

Re: Audiophonics DAC Sabre ES9023 v3

Postby rikardo1979 » 16 May 2016, 10:11

we have an extended thread about this already ;) audiophonics-i-sabre-v3-dac-es9023-tcxo-t3377.html so you may read over there
And maybe merge this into it?
>>>Please always follow rules and read before you post<<<
User avatar
rikardo1979
 
Posts: 197
Joined: 10 Apr 2016, 14:34

Re: Audiophonics DAC Sabre ES9023 v3

Postby snake » 17 May 2016, 07:48

Hi,

This thread does not seem relevant for my problem. Frank, have you had a chance to go through my debug data ?

Thanks
snake
 
Posts: 7
Joined: 15 May 2016, 17:55

Re: Audiophonics DAC Sabre ES9023 v3

Postby rikardo1979 » 17 May 2016, 08:29

snake wrote:Hi,

This thread does not seem relevant for my problem. Frank, have you had a chance to go through my debug data ?

Thanks

so you dont have Audiophonics DAC Sabre ES9023 v3 ? As that thread is about that exact board
>>>Please always follow rules and read before you post<<<
User avatar
rikardo1979
 
Posts: 197
Joined: 10 Apr 2016, 14:34

Re: Audiophonics DAC Sabre ES9023 v3

Postby hondagx35 » 17 May 2016, 12:09

Hi snake,

please turn off hardware volume, because this DAC doesn't allow this.

Frank
User avatar
hondagx35
 
Posts: 3034
Joined: 11 Sep 2014, 22:06
Location: Germany

Re: Audiophonics DAC Sabre ES9023 v3

Postby snake » 17 May 2016, 18:52

Hello Frank,

I have tried your suggestion:

1. set volume control to disabled, play = no sound
2. reboot, play = no sound
3. set volume control to software, set volume to 100, play = no sound
4. reboot, play = no sound

My amplifier works fine when something else is connected to the same set of cables.

Am I having a hardware problem ?

Thanks
snake
 
Posts: 7
Joined: 15 May 2016, 17:55

Re: Audiophonics DAC Sabre ES9023 v3

Postby PeteB » 18 May 2016, 03:19

Have you tried selecting the analog port on the Pi as output? Not as solution, but to exclude other unrelated hardware issues... I mean, there could be a lot of reasons if you are down to looking at hdw!
PeteB
 
Posts: 421
Joined: 06 Feb 2016, 05:07

Re: Audiophonics DAC Sabre ES9023 v3

Postby snake » 18 May 2016, 08:52

I have tried playing through HDMI out and it worked well.
snake
 
Posts: 7
Joined: 15 May 2016, 17:55

support RuneAudio Donate with PayPal

Next

Return to Compatibility list

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest