Page 5 of 52

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

PostPosted: 01 Mar 2017, 15:19
by Igor
hondagx35 wrote:Hi Igor,

and rebooted it and nothing's changed.

Are you talking about the volume and / or empty library?

Both.

hondagx35 wrote:
And still BROWSE YOUR LIBRARY window is empty.

I guess you try to connect via "http://runeaudio", right?

Try the IP or "http://runeaudio." instead.

Frank

I tried that and now I see BROWSE YOUR LIBRARY window, but the music still won't start.

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

PostPosted: 01 Mar 2017, 15:21
by Ancipital
hondagx35 wrote:Hi mo86,

I found a bug, but it's not a new one:
When having albums with the same name, from different artists (Greatest Hits is a good example), it shows all artists and title from this albums. Also if I selected an artist before, it shows me all artists with a greatest hits album.

Yes, it is a known bug but not easy to fix at the moment.
Let me see what i can do.


I guess this is aimed at mo86, rather than Frank, damn my quoting skills.

This usually happens when you don't use the "Album Artist" field for compilations, doesn't it? The current release of Rune handles this correctly for me.

It's fine to have the artist set correctly, per track- but set the "Album Artist" to "Various" or something for multi-artist releases.. metadata is important. Pretty much everything understands "Album Artist" except Apple stuff (big shock there).

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

PostPosted: 01 Mar 2017, 16:12
by Igor
hondagx35 wrote:
And still BROWSE YOUR LIBRARY window is empty.

I guess you try to connect via "http://runeaudio", right?

Try the IP or "http://runeaudio." instead.

Frank

I tried that and now I see BROWSE YOUR LIBRARY window, but the music still won't start.


And now I don't see it again :x
I think I'll erase my sd card and try to install it again from the beginning.
I will get back here tomorrow with results.

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

PostPosted: 01 Mar 2017, 16:33
by Yatsushiro
Igor wrote:
hondagx35 wrote:
And still BROWSE YOUR LIBRARY window is empty.

I guess you try to connect via "http://runeaudio", right?

Try the IP or "http://runeaudio." instead.

Frank

I tried that and now I see BROWSE YOUR LIBRARY window, but the music still won't start.


And now I don't see it again :x
I think I'll erase my sd card and try to install it again from the beginning.
I will get back here tomorrow with results.


Hi Igor

Where are your music files? I get something similar to you if the connection to my NAS (NFS) has gone down, and I need to rebuild the MPD database.

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

PostPosted: 01 Mar 2017, 17:03
by mo86
Ancipital wrote:This usually happens when you don't use the "Album Artist" field for compilations, doesn't it? The current release of Rune handles this correctly for me.

It's fine to have the artist set correctly, per track- but set the "Album Artist" to "Various" or something for multi-artist releases..


I already use "Various Artists" in "Album Artist"-Tag if album is from multiple artists. But I don't use "Album Artist"-Tag if album is from only one artist.

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

PostPosted: 01 Mar 2017, 17:19
by Ancipital
mo86 wrote:
Ancipital wrote:This usually happens when you don't use the "Album Artist" field for compilations, doesn't it? The current release of Rune handles this correctly for me.

It's fine to have the artist set correctly, per track- but set the "Album Artist" to "Various" or something for multi-artist releases..


I already use "Various Artists" in "Album Artist"-Tag if album is from multiple artists. But I don't use "Album Artist"-Tag if album is from only one artist.


Hmm, it still has to be down to metadata. I have a ton of single artist "best of" for compilations that don't do that. Can you tell me how to reproduce it, so it's clear what to look for if I accidentally do the same thing at some point? Every time I've had a problem like that, making sure that the artist or album artist tags are consistent* has always fixed it- on everything except Apple stuff.


That said, it's probably a bit offtopic for this thread- but I hate split albums with a passion, and get a bit obsessive over it.


*very quick/easy to do with something like JRiver, which makes bulk setting of metadata painless

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

PostPosted: 01 Mar 2017, 17:29
by mo86
Ok, I will add the album artist tag to all single artist albums in future. (Mp3tag is a great tool!) Thought it is unimportant if artist and album artist is the same, so I was letting it empty...

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

PostPosted: 01 Mar 2017, 18:04
by hondagx35
Hi Ancipital, hi mo86,

this all will not solve the "Greatest Hits" issue.

How browsing by Album currently works is:
- ask MPD for a list of all known Albums
Code: Select all
mpd list Album

- Rune lists them alphabetically
- clicking on an album name (e.g. Greatest Hits) executes
Code: Select all
mpd find Album "Greatest Hits"

- this gives back a list with all songs from all albums named "Greatest Hits"

you can try this on console with
Code: Select all
telnet 0 6600

Code: Select all
list Album

Code: Select all
find Album "Greatest Hits"


MPD has a feature to group results like
Code: Select all
list Album group Albumartist

With that we can try to get Rune to display one entry per Albumartist in the browse by album view.
like
Greatest Hits ( Fleetwood Mac )
Greatest Hits ( Joe Cocker )
Greatest Hits ( Leonard Cohen )
Greatest Hits ( Led Zeppelin )

Frank

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

PostPosted: 02 Mar 2017, 07:29
by vbondarev
What about read-only mode? I've sent you a personal message, but I've got no answer

Re: RuneAudio 0.4-beta for Raspberry Pi2/3

PostPosted: 02 Mar 2017, 08:06
by dror
Hi Frank!

thanks for the update..
Before I DL, is the NaTed AP option still available with the procedure described for the older Rune version?

Thanks