EuropaJazz streams won't play?

Raspberry Pi related support

EuropaJazz streams won't play?

Postby MuseChaser » 27 Jan 2024, 22:09

I've been using RuneAudio for years, and love it... three different Pi boxes, built 0.4b... and completely successfully playing all kinds of files from my NAS, and streaming some great HD webradio stations. For some reason, the EuropaJazz streams won't play anymore. I've checked the addresses carefully, and they play fine w/in a browser on a Win10 laptop, and from within Vlan on the same machine.

Here's the address..

https://onair.europaradiojazz.org/radio/8000/hd

Playing it within Vlan yields the following codec info...

MPEG AAC Audio (mp4a)
Stereo, 44100 Hz, 32 bit

Another stream I listen to frequently still plays fine, and it's similar in structure...

Here's the link to this station (WQXR)

http://njpr.wnyc.org/wqxr.aac

Vlan reports the stream info as
Codec: MPEG AAC Audio (mp4a)
Stereo 48000 Hz
32 bit
AAC extension SBR

Any ideas why EuropaJazz won't play? Can anyone duplicate the issue?

I just noticed that EuropaJazz is a secure http . .. "https://etc..." rather than "http://". NONE of the other streams I listen to are https:// sites. Perhaps that is part of the problem, although I don't know why. The only other change in my system was a change in internet providers from a standard cable company (Spectrum) to one of the more recent 5g home internet providers. The connection is great, and we don't have any other issues with our service. Is there anything about THAT that would affect this? Just mentioning it in the interest of completeness.

Thank you for any help.
MuseChaser
 
Posts: 32
Joined: 30 Apr 2016, 15:07

Re: EuropaJazz streams won't play?

Postby janui » 23 Feb 2024, 15:35

Hi MuseChaser,
MuseChaser wrote:...For some reason, the EuropaJazz streams won't play anymore. I've checked the addresses carefully, and they play fine w/in a browser on a Win10 laptop, and from within Vlan on the same machine...https://onair.europaradiojazz.org/radio/8000/hd...
I can't reproduce the problem on RuneAudio 0.6-beta, see: runeaudio-0-6-beta-for-most-raspberry-pi-models-t7585.html#p32639. The stream plays: Stereo, 16-bit, 44.1 kHz at just under 320kb/s. Both http://... and https://... work fine. Some streams are subject to country based filtering, but this works on Windows for you, so it should be OK.

janui
User avatar
janui
 
Posts: 710
Joined: 20 Dec 2014, 12:55
Location: Ollanda

Re: EuropaJazz streams won't play?

Postby AndyTussel » 12 Jun 2024, 09:44

Check RuneAudio Documentation: Search RuneAudio documentation or forums for information on playing HTTPS streams.

Update RuneAudio: Consider updating RuneAudio to the latest version, as bug fixes might address the issue.

Advanced Users: If comfortable, explore advanced options within RuneAudio that might allow tweaking stream settings to match EuropaJazz's format. Look for options related to AAC codecs or compatibility modes.

Community Help: Post on RuneAudio forums or communities explaining the issue. Others might have encountered similar problems and found solutions.

Less Likely Causes:

Internet Provider Change: The switch to 5G internet is unlikely to directly affect RuneAudio's functionality unless there are specific firewall settings blocking the stream.
AndyTussel
 
Posts: 3
Joined: 19 Feb 2024, 08:32

support RuneAudio Donate with PayPal


Return to Raspberry Pi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests