Page 1 of 1

Cannot connect via wfii

PostPosted: 29 May 2017, 12:42
by CJAG
Hello

Raspberry PI B
PIFI DAC Pro
I have installed runeaudio and when connected to my TV I can see the interface.
I can use the invisible mouse to select my wifi network and I can enter the password.
WHen I press "SAVE", nothing happens.
WOuld like to solve this as seems the simplest to connecting to the macbook.
Looking to stream music off the macbook to the DAC and then to my AMP.

Tried the Ctrl + to zoom in but to no avail.

I cannot access the interface via my MAC Book Air using Chrome. DNS not found.
I cannot connect via ethernet either....

Advice welcome
thanks Colin

Re: Cannot connect via wfii

PostPosted: 29 May 2017, 17:17
by hondagx35
Hi Colin,

WHen I press "SAVE", nothing happens.

This is a known issue and happens because you have no ethernet connection.

You can try this:
- switch to static IP
- enter '0.0.0.0' in the empty fields
- switch back to DHCP
- save your profile

or

use the latest image from here as far as you own a RP2/3.

Frank

Re: Cannot connect via wfii

PostPosted: 30 May 2017, 12:23
by CJAG
Thanks Frank
I can now connect my macbook air to runeaudio via wifi.
Itunes can see runeaudio.
I have select hifiberry dac+ in the system settings.
However, no sound is coming out when connecting the amp to the PIFI DAC
Any advice?
Yes....I'm new at this

thanks Colin

Re: Cannot connect via wfii

PostPosted: 30 May 2017, 12:37
by hondagx35
Hi Colin,

is your DAC (HifiBerry) selectable, as output device, on the MPD config page?

Frank

Re: Cannot connect via wfii

PostPosted: 30 May 2017, 12:39
by CJAG
Yes it is. I have selected it

Re: Cannot connect via wfii

PostPosted: 02 Jul 2017, 11:10
by CJAG
Hi

Cannot get my PIFI to work. I can see runeaudio.local , itunes can see runeaudio. but there is no sound .
MPD has hifiberry dac+ selected.
config.txt has hifiberry dac+ uncommented.
Playback has the song from itunes displayed. Volume is 100.

What am I missing...?
Many thanks
Colin