[Addon] RuneUI Enhancement

Raspberry Pi related support

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby klassikmann » 04 May 2019, 09:52

Thank you for your speedy response.
klassikmann

EDIT: Seems to be fixed in the UPDATE branch.

rern wrote:@klassikmann,

Good finding.
Yes, there's a problem when update thumbnails in subdirectories contain single quotes. It's fixed and to be released with next update.

rern
klassikmann
 
Posts: 60
Joined: 27 Apr 2016, 18:36

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby dynobot » 04 May 2019, 22:07

rern wrote:
Code: Select all
cat /srv/http/enhance.php | grep 'redis-cli save'


Hi rern,

Did everything as outlined, line by line went fine, the command above seemed to work as it spit out the redis-cli save of the last step.

But upon reboot and a second and third reboot no luck.

This seems like a local problem ie 'only me', I flashed new cards about 10 times already starting from scratch but nothing seems to work. I'm a Linux-masochist as much as anyone, but I think I banged my head against the well enough.

Thanks
D
User avatar
dynobot
 
Posts: 101
Joined: 19 May 2014, 15:04
Location: GA-USA

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby AndyF » 05 May 2019, 09:54

Hi rern,

deleting "Dummy"-CoverArt at CoverArt-Browsing don´t work.
ls -l shows:

Code: Select all
lrwxrwxrwx 1 http http 30 May  5 10:47 'Beethoven-Symphonie No.1 & No.2 [2003 Hybrid SACD]^^Herbert von Karajan-Berliner Philharmoniker^^NAS|QNAP|Klassik|Beethoven Complete Symphonies - Karajan [SACD] (6CD)|CD1 1&2.svg' -> /srv/http/assets/img/cover.svg
lrwxrwxrwx 1 http http 30 May  5 10:47 'Beethoven-Symphonie No.5 & No.6 [2003 Hybrid SACD3]^^Herbert von Karajan-Berliner Philharmoniker^^NAS|QNAP|Klassik|Beethoven Complete Symphonies - Karajan [SACD] (6CD)|CD3 5&6.svg' -> /srv/http/assets/img/cover.svg
lrwxrwxrwx 1 http http 30 May  5 10:47 'Beethoven - Symphonie No.7 & No.8 [2003 Hybrid SACD4^^Herbert von Karajan-Berliner Philharmoniker^^NAS|QNAP|Klassik|Beethoven Complete Symphonies - Karajan [SACD] (6CD)|CD4 7&8.svg' -> /srv/http/assets/img/cover.svg
lrwxrwxrwx 1 http http 30 May  5 10:47 'Beethoven - Symphonie No.9 [2003 Hybrid SACD5]^^Herbert von Karajan-Berliner Philharmoniker^^NAS|QNAP|Klassik|Beethoven Complete Symphonies - Karajan [SACD] (6CD)|CD5 9.svg' -> /srv/http/assets/img/cover.svg
lrwxrwxrwx 1 http http 30 May  5 10:47 'Beethoven - Symphony No. 9 Rehearsal [2003 Hybrid SACD Bonus]^^Herbert von Karajan-Berliner Philharmoniker^^NAS|QNAP|Klassik|Beethoven Complete Symphonies - Karajan [SACD] (6CD)|CD6 9 Rehearsal.svg' -> /srv/http/assets/img/cover.svg


Deleting via ssh is no problem.

regards, Andy
AndyF
 
Posts: 88
Joined: 02 Aug 2015, 07:36
Location: Germany - Bavaria

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby rern » 08 May 2019, 05:40

AndyF wrote:deleting "Dummy"-CoverArt at CoverArt-Browsing don´t work.
...
Deleting via ssh is no problem.

Fixed. To be released with next update.
(A bug with coverarts for albums with *.cue or *.m3u files.)

New feature in next update: Metadata Tag Editor

rern
Raspberry Pi 3 > SMSL M8 DAC
GitHub
rern
 
Posts: 413
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby klassikmann » 08 May 2019, 08:15

Issue in Update 20190428
It seems that "Update database" in the Library View doesn't work. OTOH "Update thumbnails" with "Update Library database" ticked shows the desired function.

klassikmann
klassikmann
 
Posts: 60
Joined: 27 Apr 2016, 18:36

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby rern » 10 May 2019, 15:24

Update 20190510

- New feature - Metadata Tag Editor
- Install RuneUIe Metadata Tag Editor addon (10+ minutes)
- Library > album view > album/song context menu > Tags
- Fix bugs
- Add single track from Browse By CoverArt
- Partial create/update thumbnails with single quotes in directory name
- Delete dummy thumbnails for albums with *.cue or *.m3u

rern
Raspberry Pi 3 > SMSL M8 DAC
GitHub
rern
 
Posts: 413
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby dynobot » 11 May 2019, 16:23

dynobot wrote:
rern wrote:
Code: Select all
cat /srv/http/enhance.php | grep 'redis-cli save'


Hi rern,

Did everything as outlined, line by line went fine, the command above seemed to work as it spit out the redis-cli save of the last step.

But upon reboot and a second and third reboot no luck.

This seems like a local problem ie 'only me', I flashed new cards about 10 times already starting from scratch but nothing seems to work. I'm a Linux-masochist as much as anyone, but I think I banged my head against the well enough.

Thanks
D



Regarding this issue...has anyone been able to reproduce?

Summary - The issue is losing wifi -after- the Addons feature has been added after reboot. Once wifi is gone users -me- can not activate wifi even after Addons is removed. Even after the code is entered and verified the issue persists.

I attempted this two more times last night with fresh installs of Rune 0.5 on a RPi3+. My results are the same.....no wifi.

I really would like to know if someone can duplicate this issue.


Thank you
D
User avatar
dynobot
 
Posts: 101
Joined: 19 May 2014, 15:04
Location: GA-USA

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby dynobot » 12 May 2019, 16:49

dynobot wrote:
dynobot wrote:
rern wrote:
Code: Select all
cat /srv/http/enhance.php | grep 'redis-cli save'


Hi rern,

Did everything as outlined, line by line went fine, the command above seemed to work as it spit out the redis-cli save of the last step.

But upon reboot and a second and third reboot no luck.

This seems like a local problem ie 'only me', I flashed new cards about 10 times already starting from scratch but nothing seems to work. I'm a Linux-masochist as much as anyone, but I think I banged my head against the well enough.

Thanks
D



Regarding this issue...has anyone been able to reproduce?

Summary - The issue is losing wifi -after- the Addons feature has been added after reboot. Once wifi is gone users -me- can not activate wifi even after Addons is removed. Even after the code is entered and verified the issue persists.

I attempted this two more times last night with fresh installs of Rune 0.5 on a RPi3+. My results are the same.....no wifi.

I really would like to know if someone can duplicate this issue.


Thank you
D


I really would like to know if someone can duplicate this issue.

Please :geek:
User avatar
dynobot
 
Posts: 101
Joined: 19 May 2014, 15:04
Location: GA-USA

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby R101 » 12 May 2019, 19:32

Hi dynobot,

Just a couple of suggestions, as I only have a Pi3B.

Have you disabled the Bluetooth, which can sometimes interfere with wifi, and are you using a dual-band router with both bands having the same SSID? It might be that after reboot the Pi looks for the 5GHz channel first, and has a problem with it.
(Pi 3, Ver. 0.4b build 20170229, JLS I2S over USB)
R101
 
Posts: 215
Joined: 29 Apr 2016, 16:16

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby dynobot » 12 May 2019, 21:03

R101 wrote:Hi dynobot,

Just a couple of suggestions, as I only have a Pi3B.

Have you disabled the Bluetooth, which can sometimes interfere with wifi, and are you using a dual-band router with both bands having the same SSID? It might be that after reboot the Pi looks for the 5GHz channel first, and has a problem with it.


@R101

Hi, good suggestion. I have all the models of the RPi, this is consistent on all of them + it only happens 'after' the Addons installed. For example when I reboot in any other situation the wifi works without an issue. Bluetooth enabled or not, connected to 5G or not its never a problem until after I install the Addons and reboot. Even after I use the command which is supposed to save the connection info, I still lose the wifi. The hardware works as it sees the wifi signals 'but' it will never connect....seems like the write permissions are gone because it deletes the saved connection information and does not permit new connection information to be saved afterward.
User avatar
dynobot
 
Posts: 101
Joined: 19 May 2014, 15:04
Location: GA-USA

support RuneAudio Donate with PayPal

PreviousNext

Return to Raspberry Pi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests