[Addon] RuneUI Enhancement

Raspberry Pi related support

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby englishtim » 11 Jun 2018, 12:54

Hi rern,

Many thanks for the update! Most things look good, apart from a problem with the album-art hyperlinks - some zones no longer work at all and the actions of others don't seem to match the overlay:

  • Short taps on the top-left, bottom-left, centre and bottom-centre zones no longer do anything;
  • A long-press on all zones except the centre brings up the display control;
  • A short-tap on the top-right zone toggles the control-bars on and off;
  • A short-tap on the bottom-right zone toggles the Repeat... and Share... controls on and off.

I see from your posting that the top-centre zone short-tap is now used to toggle the overlay, which seems fine. Short-taps on the centre-left and centre-right zones still change tracks correctly.

I hope this isn't too difficult to fix! Thanks in advance,

Peace and friendship,
englishtim
  • Raspberry Pi 3 Model B > Behringer U-Control UCA202 >
      Denon RCD-M38DAB > DIY KEF Cresta II / Caprice I
      Pro-Ject Head Box S > Sennheiser HD 650
  • Raspberry Pi Model B > FiiO E10K > Sansui AU-317 > Celestion SL6;
User avatar
englishtim
 
Posts: 17
Joined: 20 Feb 2015, 11:36
Location: Proud to be in Europe

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby rern » 11 Jun 2018, 16:33

Here is the current controls.
The previous overlay guide may still be in browser cache. It takes a while to show the new one or you can clear browser cache.

Image
Raspberry Pi 3 > SMSL M8 DAC
GitHub
rern
 
Posts: 209
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby englishtim » 12 Jun 2018, 17:58

Hi rern,

Apologies, but I've found another potential issue - I should have tested the updates more thoroughly before I submitted my previous post...

Unfortunately the Play-button no longer works. It seems to be dead in every location on screen - the top bar, the centre zone of the album artwork, and the centre of the track timer-wheel. I've tried it both via PC browser (Chrome and Edge) and the Android app, all with the same results. I've tried flushing the browser cache, without success. The Play-button only works again if I uninstall RuneUI Enhancements and go back to the original UI. :cry:

As far as I can tell all the other buttons and album-art zones still work as expected or as shown in your screenshot.

Hope you can fix this one. Thanks in advance!

Peace and friendship,
englishtim
  • Raspberry Pi 3 Model B > Behringer U-Control UCA202 >
      Denon RCD-M38DAB > DIY KEF Cresta II / Caprice I
      Pro-Ject Head Box S > Sennheiser HD 650
  • Raspberry Pi Model B > FiiO E10K > Sansui AU-317 > Celestion SL6;
User avatar
englishtim
 
Posts: 17
Joined: 20 Feb 2015, 11:36
Location: Proud to be in Europe

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby ceejayemm » 23 Jun 2018, 15:42

After applying the latest RuneUI Enhancements I too have lost all button control making RuneAudio on my Rasp3 (running standard Beta 4 RuneAudio) completely unusable either via the local browser or remotely. Please can this be fixed asap as I am, lost without this little audio wonder.

Thanks

Chris
ceejayemm
 
Posts: 10
Joined: 29 Oct 2016, 18:13

Coming soon

Postby rern » 25 Jun 2018, 03:21

Coming soon.

Improve icons and Webradio cover art:
playback.gif
playback.gif (231.51 KiB) Viewed 216 times


Library icons:
library.jpg
library.jpg (34.97 KiB) Viewed 216 times
Raspberry Pi 3 > SMSL M8 DAC
GitHub
rern
 
Posts: 209
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby LeighP » 27 Jun 2018, 19:59

ceejayemm wrote:After applying the latest RuneUI Enhancements I too have lost all button control making RuneAudio on my Rasp3 (running standard Beta 4 RuneAudio) completely unusable either via the local browser or remotely. Please can this be fixed asap as I am, lost without this little audio wonder.


Not just me experiencing this then - only control I have it via my Android phone and that's only partially working.

Shame as the enhanced UI is great......until now :oops:
Home: Custom cased Rpi3 running RuneAudio (of course!)
1Tb storage.
HifiBerry+ DAC.
Denon RCDM350DAB Hifi.

Workplace: Pi Zero W with RuneAudio.
pHAT DAC and 320Gb storage.
Sony HiFi.
Colleagues who don't appreciate my music!
LeighP
 
Posts: 20
Joined: 27 Jan 2018, 10:27

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby rern » 29 Jun 2018, 13:03

Ready for update.

Most icons were improved.
Webradio cover art was replaced with animated VU meter.

After update:
- Browsers cache need to be cleared. (Clear History and Website Data or something like it depends on browsers)
- RuneAudio should need a reboot.

@englishtim, @ceejayemm, @LeighP - Please report the buttons issue after update.
Raspberry Pi 3 > SMSL M8 DAC
GitHub
rern
 
Posts: 209
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby englishtim » 29 Jun 2018, 20:28

Hi rern,

OK... the good news is that the buttons on the playback screen now seem to be OK. The bad news is that some other stuff seems to have broken.

Here's a list of the things I've found so far. For the record I've rebooted the RPi and flushed the browser-cache:

Everywhere:
  • The top-right menu now only shows "Playback" & gear-wheel. All other menu-items have disappeared;
  • The Gear-wheel is non-functional - it just disappears when you click on it;
  • There's now no access to any settings-pages or shutdown-menu. I'm currently relying on PuTTY and the Linux command-line to reboot or shutdown the RPi;

Playback screen:
All controls now seem to work correctly, except for menu;

Library screen:
  • The "Back" arrow only works for 1 level down - I get the spinning circle forever or just no response if I'm deeper down than 1 level;
  • The breadcrumb links work OK;
  • It fails when trying to select "Composers" - I see the spinning circle for ever, and it then refuses to select any of the other categories that had worked before. There seems to be some sort of long time-out (several minutes), after which selecting the other non-Composer categories works again;

Playlist screen:
All controls seem to work correctly, except for menu.

For the record I use Chrome as my preferred PC browser, but I see the same symptoms on Edge and in the RuneAudio App (on Android). The complete install sequence was as follows:

1. Flash "official" RPi3 build (RuneAudio_rpi2_rp3_0.4-beta_20160321_2GB.img.gz) to card, boot and setup;
2. Extend partition via command-line;
3. Install Add-Ons Menu;
4. Install MPD Update;
5. Install Chromium;
6. Install RuneUI Enhancements.

That's all for now. I'll post an update if I find anything else.

Peace and friendship,
englishtim
  • Raspberry Pi 3 Model B > Behringer U-Control UCA202 >
      Denon RCD-M38DAB > DIY KEF Cresta II / Caprice I
      Pro-Ject Head Box S > Sennheiser HD 650
  • Raspberry Pi Model B > FiiO E10K > Sansui AU-317 > Celestion SL6;
User avatar
englishtim
 
Posts: 17
Joined: 20 Feb 2015, 11:36
Location: Proud to be in Europe

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby rern » 30 Jun 2018, 01:46

Hi Tim,

Please try:
- Flash RuneAudio
- Without any setup, install Addons Menu
- Menu > Development > PHP 5 OPcache = off
- Without any other addons, install RuneUI Enhancement
- Reboot
- Clear browser cache / data (history)

If still broken, try RuneAudio 0.4b 20170229 with the same as above.

rern
Raspberry Pi 3 > SMSL M8 DAC
GitHub
rern
 
Posts: 209
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: [Addon] RuneUI Enhancement

Postby rern » 30 Jun 2018, 12:58

Tim,

I think I've found a bug that caused the trouble.
Please try again.

rern
Raspberry Pi 3 > SMSL M8 DAC
GitHub
rern
 
Posts: 209
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

support RuneAudio Donate with PayPal

PreviousNext

Return to Raspberry Pi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest