[Addon] MPD Upgrade

Raspberry Pi related support

Re: [Addon] MPD Upgrade

Postby ianhaynes » 28 Oct 2017, 20:13

Rern,

Having got a running system when I next tried to look at the Add On menu it said it was updating. The update process is still failing. Having supposedly finished the update I again get the 'File not found' error, where the addons.php file is missing.

Hopefully reinstalling the Add On will restore everything again.

Ian

PS: It did, but I'm now slightly nervous in case it happens again!
Pi 2, Ver. 0.4b build 20170229, IQAudio DAC+
ianhaynes
 
Posts: 192
Joined: 04 Mar 2015, 12:51

Re: [Addon] MPD Upgrade

Postby rern » 30 Oct 2017, 00:41

R101 wrote:...
The update did not take very long, although it notified completion and the upgrade icon is now greyed out.

Is there a safe way to run this upgrade again, or something I can check?

Installed MPD details:
Code: Select all
mpd -V

Reinstall MPD:
Code: Select all
pacman -S mpd
Raspberry Pi 3 > SMSL M8 DAC
GitHub
rern
 
Posts: 209
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: [Addon] MPD Upgrade

Postby rern » 30 Oct 2017, 01:24

ianhaynes wrote:Rern,

Having got a running system when I next tried to look at the Add On menu it said it was updating. The update process is still failing. Having supposedly finished the update I again get the 'File not found' error, where the addons.php file is missing.

Hopefully reinstalling the Add On will restore everything again.

Ian

PS: It did, but I'm now slightly nervous in case it happens again!


Each time you open Addons Menu, it downloads addonslist.php which contains detail of every addons includes version of Addons Menu itself. Updating occurs if the version was changed only.

The update process has been improved and broken something along the way to a quite stable one now:
    - Ready for addons from other modders
    - Easy integrating to Addons Menu with template functions
    - Easy online branch testing for each addon

Updating should behave nicely from now on, I think.

Try fresh install from SSH and open-close Addons Menu a couple times and see whether the update still occurs.
Raspberry Pi 3 > SMSL M8 DAC
GitHub
rern
 
Posts: 209
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: [Addon] MPD Upgrade

Postby R101 » 30 Oct 2017, 11:35

rern wrote:
R101 wrote:...
The update did not take very long, although it notified completion and the upgrade icon is now greyed out.

Is there a safe way to run this upgrade again, or something I can check?

Installed MPD details:
Code: Select all
mpd -V

Reinstall MPD:
Code: Select all
pacman -S mpd


Thanks rern,

I have attached the output from mpd -V. The reinstall gives conflict warnings and answering Y/N in any combination fails due to either unsatisfied or broken dependencies.
Attachments
mpd.png
mpd -V output
mpd.png (109.93 KiB) Viewed 466 times
(Pi 3, Ver. 0.4b build 20170229, JLS I2S over USB)
R101
 
Posts: 121
Joined: 29 Apr 2016, 16:16

Re: [Addon] MPD Upgrade

Postby ianhaynes » 30 Oct 2017, 14:14

Try fresh install from SSH and open-close Addons Menu a couple times and see whether the update still occurs.


Thanks Rern, it seems OK thus far.

One thing I notice is that the Add On list still shows the option to upgrade MPD, even though I've already done that.

Ian
Pi 2, Ver. 0.4b build 20170229, IQAudio DAC+
ianhaynes
 
Posts: 192
Joined: 04 Mar 2015, 12:51

Re: [Addon] MPD Upgrade

Postby rern » 31 Oct 2017, 10:29

@R101,

Your upgraded MPD is 0.20.6 but the latest version from ArchLinuxArm repository is 0.20.11.

This is my mpd -V
IMG_140.jpg
IMG_140.jpg (227.33 KiB) Viewed 395 times


It's could be the mirror package server you installed/downloaded MPD from was not up to date.
Try Rank Mirror Package Servers then reinstall.
Raspberry Pi 3 > SMSL M8 DAC
GitHub
rern
 
Posts: 209
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: [Addon] MPD Upgrade

Postby R101 » 31 Oct 2017, 11:39

rern,

I have ranked the servers but this is what I get if I try to upgrade:

Update MPD.jpg
Update MPD.jpg (17.63 KiB) Viewed 388 times


I am reluctant to change the default responses without knowing what I am doing.

Thanks.
(Pi 3, Ver. 0.4b build 20170229, JLS I2S over USB)
R101
 
Posts: 121
Joined: 29 Apr 2016, 16:16

Re: [Addon] MPD Upgrade

Postby rern » 02 Nov 2017, 12:49

ianhaynes wrote:One thing I notice is that the Add On list still shows the option to upgrade MPD, even though I've already done that.

On a success updrade, a record was saved to database. It could be the upgrade script could not run through the last line.
You may run the Upgrade again. It will inform you that MPD already upgraded and write a record to database. Then the button will be greyed out.
Raspberry Pi 3 > SMSL M8 DAC
GitHub
rern
 
Posts: 209
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: [Addon] MPD Upgrade

Postby rern » 02 Nov 2017, 13:48

R101 wrote:I am reluctant to change the default responses without knowing what I am doing.

Standard MPD package cannot be installed/upgraded on top of mpd-rune. It must be uninstalled first.
Then others come along - ashuffle-rune and everything else described in 1st post.

If you prefered to do it manually, take a look at install.sh script.
Raspberry Pi 3 > SMSL M8 DAC
GitHub
rern
 
Posts: 209
Joined: 14 Jul 2016, 08:15

Re: [Addon] MPD Upgrade

Postby R101 » 02 Nov 2017, 17:54

Sorry rern, but I don't have enough knowledge to understand your reply. I can see that install.sh has a line "rankmirrors", which makes it even more of a mystery as to how I ended up with the wrong package, but what I would need to do to re-install manually is beyond me.

Is it not possible to remove the indicator which shows the upgrade has been done, or are you saying that the upgrade script can only be run once?
(Pi 3, Ver. 0.4b build 20170229, JLS I2S over USB)
R101
 
Posts: 121
Joined: 29 Apr 2016, 16:16

support RuneAudio Donate with PayPal

PreviousNext

Return to Raspberry Pi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest