cifs error 13

Please report any bug found here

cifs error 13

Postby justone » 15 Jan 2018, 16:52

Spent a while (next to an hour) now, digging this forum to get an idea about the cifs error 13 and how to solve it.

If not all my other devices let it be windows, android, linux sat receivers would suffer the same I would assume a network problem, but since all these work like a charm and only the pi3 with runeaudio fails I wonder where to look now to get this solved.

Comments appreciated.
pi3 + latest runeos in combination with my syno nas with CIFS enabled doesn't work.
justone
 
Posts: 3
Joined: 15 Jan 2018, 16:05

Re: cifs error 13

Postby hondagx35 » 15 Jan 2018, 17:07

Hi justone,

nas with CIFS enabled doesn't work.

Believe me, it is not a Rune issue.

Please post all the settings from the sources page, like:
- source name:
- fileshare protocol:
- ip:
- remote directory:
- guest access:
advanced options:
-mount flags:

Frank
User avatar
hondagx35
 
Posts: 3016
Joined: 11 Sep 2014, 22:06
Location: Germany

Re: cifs error 13

Postby justone » 15 Jan 2018, 17:37

and yes I also believe it's not a runeaudio issue since it it would runeaudio wouldn't have made it beyond a 0.0001 alpha version.
Compared some solutions in between trying to get this fixed. max2play, volumio .... well not the ones which suit my eyes. I do like rune if only I could get this fancy cifs thing going.

name: music
proto: smb/cifs and smb/cifs(OS X share, tried both of them)
ip: 192.168.1.5
rdir: music
music/
volume1/music
volume1/music/ tried all of them .. makes no difference at all
guest: no guest, admin + pw used
mount flags: the predefined ones
cache=none,ro
and I tried a couple of others I found in various posts in here like sec=ntlmssp and so on

Stefan
justone
 
Posts: 3
Joined: 15 Jan 2018, 16:05

Re: cifs error 13

Postby justone » 15 Jan 2018, 18:08

x-checked if the NAS does share anything at all using
smbclient -L 192.168.1.5 --user=admin
on the pi with rune

result is like this:
Domain=[WORKGROUP] OS=[Windows 6.1] Server=[Samba 4.4.16]
Sharename Type Comment
--------- ---- -------
music Disk System default shared folder
[ ... ]
plus more shares. And since --user=admin with the requirement to enter the admin's pw afterwords does work on the smbclient command I think that I had no typo for user & pw in the rune gui when being asked.
justone
 
Posts: 3
Joined: 15 Jan 2018, 16:05

support RuneAudio Donate with PayPal


Return to Bug report

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest