Android Remote Control app stopped working

Please report any bug found here

Android Remote Control app stopped working

Postby Supa Mint » 09 May 2016, 03:02

Hi everyone,

I've been using the Rune Audio Remote Control app for the last couple of months to control my Raspberry Pi 3 (with HiFiBerry Digi+) perfectly via wireless connection to my home network. I absolutely LOVE the app!

But for some reason, starting about a week ago, I could no longer get the app to load on my Android. It just goes to a blank white screen; or to a blank black screen. It's as if the app locks up before it displays the controls.

I can still control the Raspberry Pi 3 via RuneUI with a laptop, so I believe that everything is good with the Raspberry Pi.

I've exhausted my troubleshooting capabilities by restarting my android many times; and uninstalling the Rune Audio Remote Control app and reinstalling. No luck, and I'm really missing the Android remote control app.

Here is the version of Rune that is loaded on my Raspberry Pi: RuneAudio_rpi2_rp3_0.4-beta_20160321_2GB (1).img.gz

Any suggestions about how to proceed with troubleshooting?

Thank you!!

Erick
Supa Mint
 
Posts: 4
Joined: 09 May 2016, 02:43

Re: Android Remote Control app stopped working

Postby rikardo1979 » 09 May 2016, 07:51

clear your app cache or even the cache of your phone from within the recovery mode
>>>Please always follow rules and read before you post<<<
User avatar
rikardo1979
 
Posts: 196
Joined: 10 Apr 2016, 14:34

Re: Android Remote Control app stopped working

Postby Nostromo » 09 May 2016, 08:04

I am having this same issue on my Nvidia Shield K1. Clearing the app cache doesn't help. The thing is I don't have this issue on my Asus TF201.

If I swap from landscape to portrait and back a few times on my K1 it will eventually start working. I think maybe the ui is not showing up (refreshing) correctly on the smaller screen of my K1.
Nostromo
 
Posts: 6
Joined: 09 May 2016, 07:57

Re: Android Remote Control app stopped working

Postby hondagx35 » 09 May 2016, 08:10

Hi,

the developer is informed about this issue.

Frank
User avatar
hondagx35
Moderator
 
Posts: 2382
Joined: 11 Sep 2014, 22:06
Location: Germany

Re: Android Remote Control app stopped working

Postby mo86 » 09 May 2016, 10:22

Hi Frank,

I've got that problem too.

viewtopic.php?t=3154

Steffen
mo86
 
Posts: 14
Joined: 25 Apr 2016, 09:38

Re: Android Remote Control app stopped working

Postby ACX » 09 May 2016, 11:22

The problem might be related with the latest update of the Android System Webview, which landed just one week ago. That system app is used by the Android Remote Control to embed the UI in fullscreen. We are investigating on it to solve the issue.
User avatar
ACX
RuneAudio co-founder
 
Posts: 1613
Joined: 29 Nov 2013, 02:25
Location: Udine, Italy

Re: Android Remote Control app stopped working

Postby mo86 » 09 May 2016, 11:30

Yes indeed, this update came last week I think. And since that I got problems with the remote.

Edit: yes it's the newest update from Android system webview. I deinstalled the latest update and it runs fine again!
mo86
 
Posts: 14
Joined: 25 Apr 2016, 09:38

Re: Android Remote Control app stopped working

Postby Supa Mint » 10 May 2016, 04:49

mo86 wrote:Yes indeed, this update came last week I think. And since that I got problems with the remote.

Edit: yes it's the newest update from Android system webview. I deinstalled the latest update and it runs fine again!


Thanks everyone. So, how do you de-install Android system updates? I'm on version 6.0.1.

Erick
Supa Mint
 
Posts: 4
Joined: 09 May 2016, 02:43

Re: Android Remote Control app stopped working

Postby mo86 » 10 May 2016, 06:00

Hi Erick,

Search for "Android system webview" in apps and try to de-install updates. No need to de-install your Android 6.01.

Image

Steffen
mo86
 
Posts: 14
Joined: 25 Apr 2016, 09:38

Re: Android Remote Control app stopped working

Postby Supa Mint » 14 May 2016, 00:39

mo86 wrote:Hi Erick,

Search for "Android system webview" in apps and try to de-install updates. No need to de-install your Android 6.01.

Steffen


Thanks Steffen. Ok, I was able to remove the updates for WebView, and confirmed that the Rune Android Remote control app now works.

Thanks everyone for identifying the culprit.

Erick
Supa Mint
 
Posts: 4
Joined: 09 May 2016, 02:43

support RuneAudio Donate with PayPal

Next

Return to Bug report

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests
cron